Læge brugte forskningspenge på dyr levestil

En læge fra Regionshospitalet Viborg har i perioden fra 2009 til 2011 misbrugt forskningspenge til dyre hoteller og restauranter.

En læge fra Klinisk Biokemisk Afdeling på Regionshospitalet Viborg har i perioden fra 2009 til 2011 misbrugt forskningspenge til dyre hotelophold, middage og dyre vine. Omfanget af misbruget med forskningspengene er så stort, at lægen 3. juni blev politianmeldt og 6. juni blev bortvist fra sit job på Regionshospitalet Viborg.

160.000 kroner skal tilbagebetales

På et pressemøde torsdag formiddag kom det frem, at Region Midtjylland nu kræver 160.000 kroner tilbage fra den pågældende læge.

- Forskningsmidler er doneret til et bestemt formål. Så når pengene bruges til andet end det, er reglerne overtrådt. Undersøgelsen viser, at der for enkelte forskere har været et billede af forbrug uden relevans for formålet, siger økonomidirektør i Region Midtjylland, Per Grønbech.

Middag til 7500 kroner

Med 'uden relevans for formålet' kan blandt andet nævnes, at lægen fra Viborg har spist, drukket og boet iøjnefaldende dyrt under konferencer både hjemme og i udlandet. Lægen har blandt andet betalt 7500 kroner for en middag for fire personer på Restaurant kiin-kiin i København med penge, der skulle have været brugt til forskning.

Misbruget blev opdaget, da Region Midtjylland undersøgte regionens konti for forskningspenge. Udover sagen med den pågældende læge, er der ikke fundet alvorlige tilfælde af misbrug, men dog en række mindre sager, der ikke får personalemæssige konsekvenser.

Hør Bent Hansen fortælle om misbruget af forskningsmidlerne her:

00:15 Luk video

02:20 Luk video