Kyllingen: Skal genfinde glæden ved sport

Michael Rasmussen ser frem til igen at blive en del af et sportshold, hvor det sociale også bliver vægtet højt.

- Det skal være sjov og ballade, og det sociale element er rigtig, rigtig vigtigt for mig.

Sådan sagde den tidligere mountainbike-verdensmester og og Tour de France-rytter Michael Rasmussen, da han i dag blev præsenteret som ny rytter hos mountainbikeholdet Racing Viborg.

Ifølge Michael Rasmussen passer holdets ambitionsniveau rigtig godt med hans egne.

- Jeg skal ud og finde glæden ved at dyrke sport igen. Det er ved at være noget tid siden, at jeg har kørt på et hold og haft folk omkring mig, så det ser jeg frem til.

Derudover glæder Michael Rasmussen sig til igen at prøve kræfter med den slags cykel, som han startede sin professionelle karriere på for tyve år siden, og som han i 1999 blev verdensmester på.

Kyllingen har netop overstået den to år lange karantæne, han fik, da han i 2013 indrømmede et 12 år langt dopingmisbrug.

Skifter måske gear

Under præsentationen i dag fortalte han også, at mountainbike-disciplinen passer ham godt, fordi han ikke har så meget tid til at træne i øjeblikket, men han afviser ikke, at han på et tidspunkt trapper op.

- Nu må vi se, om det er noget, jeg får lyst til at kaste mig mere ind i. Også på det organisatoriske plan. Det kunne da være sjovt at se, om jeg kunne få tingene til at vokse.

- Det kunne jo være, at jeg fik lyst til at sætte barren lidt højere.

Det er planen, at 41-årige Michael Rasmussen skal køre sit første løb allerede i efteråret.

Michael Rasmussen er efter 2 års karantæne fra cykelsporten tilbage på jernhesten. Han har skrevet kontrakt med Racing Viborg. Her skal han cykle på mountainbike.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Sport.