Kvols: Stævner tidligere ledelse

Fjernvarmeforbrugerne i Erstatningsforeningen Fjernvarmesagen, der blev stiftet efter det mislykkede geotermi projekt i Kvols, har nu stævnet den tidligere bestyrelse og direktør i Viborg Fjernvarme.

Efterspillet ovenpå det mislykkede projekt med geotermi i Viborg kan nu gå i gang. Advokat Henrik Puggaard har på vegne af Erstatningsforeningen Fjernvarmesagen indleveret en stævning til Retten i Viborg. Foreningen af 1600 utilfredse fjernvarmeforbrugere mener, at den tidligere direktør og bestyrelse i Viborg Fjernvarme handlede uforsvarligt i sagen om geotermiprojektet i Kvols. Foreningen mener, at de ansvarlige bør tage en del af det store økonomiske underskud.

- Det er forløsende, at vi nu har indledt det retslige efterspil, siger Erstatningsforeningens formand Ole Jespersen.

Stor regning

Geotermiprojektet i Kvols skulle i udgangspunktet give fjernvarmeforbrugerne billigere og grønnere varme, men under arbejdet med forundersøgelserne af geotermiprojektet løb omkostningerne løbsk. Da det fejlslagne projekt blev lukket ned, endte regningen til fjervarmeforbrugerne på et sted mellem 140 og 155 millioner kroner.

Udover at indlevere stævningen har Erstatningsforeningens advokat søgt Civilstyrelsen om fri proces i en kommende retssag.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.