Kvindernes EM: Nu er der sat dato på nye kvalifikationskampe i Viborg

Fodboldkvindernes sidste fem kampe i EM-kvalifikationen er rykket til efteråret og slutter med en hjemmekamp mod Italien den 1. december.

Dansk Boldspil Union har netop offentliggjort nye tidspunkter for, hvornår det danske kvindelandshold i fodbold igen kan opleves på Viborg Stadion. Det oplyser DBU i en pressemeddelelse.

I løbet af foråret skulle de danske kvinder have spillet fire kampe i kvalifikationen frem mod EM, men på grund af corona-udbruddet er kampene blevet udskudt til efteråret og vinteren.

Den første gang landsholdet skal i aktion bliver derfor torsdag den 17. september på udebane mod Bosnien-Hercegovina. Herefter venter endnu en udebanekamp mod Malta, før de danske kvinder spiller i Viborg mod Israel den 21. oktober.

27. oktober venter Italien på udebane, og den 1. december kan landsholdet så igen opleves i det midtjyske, når de spiller returkamp hjemme mod italienerne.

Opdateret kampprogram

Mesterskaberne er rykket et år

Oprindeligt skulle EM være afviklet i England til næste sommer. Men da både OL og herrelandsholdets EM-slutrunde er blevet flyttet til sommeren 2021 på grund af corona-krisen, er kvindernes europamesterskaber rykket til 2022.

- Det er rart, at vi nu har klarhed over resten af kvalifikationen, så vi allerede kan påbegynde forberedelserne nu. Vi havde selvfølgelig håbet, at vi havde spillet flere end fem kval-kampe på nuværende tidspunkt, siger landstræner Lars Søndergaard i pressemeddelelsen.

- Under omstændighederne er det dog optimalt, at vi kan spille alle kampene i efteråret, og at rækkefølgen af kampene er identisk. Vi glæder os helt vildt til at komme i kamp igen, og så kan vi forhåbentlig slutte året med en EM-billet.

Kvinderne har fået en fejlfri start på EM-kvalifikationen med fem sejre i fem kampe og en målscore på hele 29-0.  

I august sidste år lavede TV MIDTVEST dette indslag, da kvinderne spillede kamp i Viborg. Det var fem år siden, at landsholdet og Viborg Kommune indgik et samarbejde - og siden da er det kun gået en vej for kvindefodbolden.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Sport.