Kvindelig pædagog dømt: Havde forhold til anbragt

En kvindelig pædagog fra institutionen Højskolebakken er ved Retten i Viborg blevet dømt for at have et forhold til en domsanbragt mand.

Retten i Viborg idømte i dag en 34-årig kvinde tre måneders betinget fængsel for at have overskredet grænsen mellem pædagog og anbragt.

Kvinden arbejdede frem til sagens begyndelse i maj 2015 på institutionen Højskolebakken i Skals, der er et døgntilbud for bl.a. borgere, der har en behandlingsdom. Her indledte hun et forhold til en 23-årig mand, der har en diagnose inden for autisme-spektret og var anbragt på stedet.

I retten var det bl.a. sms-beskeder mellem den kvindelige pædagog og den unge mand, der førte til domsfældelse. I beskederne skrev kvinden bl.a. "Skat", "Kys kys" og "Elsker dig!!!!" til den unge mand.

Den 34-årige kvinde, der er gift og har to børn, ankede dommen til Landsretten på stedet.

- For vores vedkommende er det en sag, hvor to forklaringer står over for hinanden, og der er ikke noget, der afgørende taler for, at den ene forklaring er mere rigtig end den anden. Og hvis det er påstand mod påstand, så skal man frifindes, lød det efter domsafsigelsen fra kvindens forsvarsadvokat, Søren Beckermann.

Kvinden fortalte i retten, at hun følte sig truet af den 23-årige mand, og at han var besat af hende. Hun indrømmede, at hun sendte ham søde beskeder, men understregede, at det skyldtes, at hun følte sig truet.

Samtidig slog kvinden fast, at der ikke har været intime relationer mellem hende og den anbragte.

Udover den betingede fængselsdom er kvinden blevet frakendt retten til at arbejde som pædagog i lignende jobsituationer i to år, ligesom hun skal betale erstatning til den 23-årige mand.