Krav fra Wilbek: Medaljer ved OL

Sportschefen fra Viborg kigger frem efter EM-skuffelse

Efter EM-skuffelsen for de danske håndboldherrer i Polen, kræver Dansk Håndbold Forbunds sportschef Ulrik Wilbek dansk succes i form af medaljer ved OL til sommer.

I et indlæg på forbundets hjemmeside koger sportschefen fra Viborg de seneste skuffelser i dansk landshold-håndbold sammen til nye succes-kriterier:

- Jeg synes det må være, at holdene kvalificerer sig til OL, hvor i hvert fald det ene hold får medaljer. Desværre kan jeg ikke love, at det er sådan det går. Sådan er sport heldigvis, siger Ulrik Wilbek.

Såvel herre- som kvindelandsholdet skal i løbet af foråret ud i en vanskelig kvalifikation til OL. Og i følge Wilbek er arbejdet frem mod disse opgaver allerede begyndt.

- For begge hold gælder det, at det er det kortsigtede mål frem mod OL vi starter på nu. Begge hold savner medaljesuset, konstaterer sportschefen.

Danmarks sjetteplads ved det netop overståede Europamesterskab for herrer førte til massiv kritik, bl.a. af træner Gudmundur Gudmundsson. Men Ulrik Wilbek maner til besindighed.

- Nogle bliver skuffede, farer i blækhuset, og finder den hårde tone frem. Det har ikke været kønt alt sammen, men jeg vælger at tolke det på den måde, at det er disse mennesker måde at få skuffelsen ud på, slutter Ulrik Wilbek. 

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Sport.