Kommuner i strid om Tangeværket

Viborg Kommune har netop givet det 100 år gamle vandkraftværk lov til at bruge Gudenåens vand i ubegrænset tid fremover. Det får nu nabokommunen Favrskov til at klage til Natur og Miljøklagenævnet.

Favrskov kommune er utilfreds med ikke at være blevet hørt, før politikerne i Viborg traf en beslutning om at give Tangeværket lov til at bruge Gudenåens vand de næste 30 år. Favrskov er også uenig i beslutningen, som påvirker vandstanden i Gudenåen neden for Tangeværket.

- Det her synes jeg ikke, at man kan kalde dialog. Det tror jeg, at der er mange, der vil være enige med os i. Vi er absolut ikke interesserede i en konflikt. Det er bare sådan det har udviklet sig, siger Kurt Andreassen, Fmd., Teknik & Miljøudv., Venstre, Favrskov Kommune.

Tidligere har staten skullet give Tangeværket tilladelse til at indvinde vand. Men det ansvar er nu lagt over på Viborg Kommune. Udvalgsformanden fra Viborg erkender, at man kunne have hørt nabokommunerne først. Men mener ikke, at det blokerer for en løsning på Gudenåens passage ved Tangeværket.

- Altså vi kan godt give den tilladelse nu, og så bagefter kan vi snakke om, om der skal komme et stryg omkring Tangeværket. Det er to forskellige ting, siger Flemming Lund, Fmd., Klima & Miljøudv., Soc.dem., Viborg Kommune.

Også Randers Kommune har kritiseret beslutningen i Viborg. Sagen bliver nu taget op i Gudenåkomiteen, der er et samarbejde for kommunerne langs åen.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Miljø.