Kommune: Sidste chance for rengøringsfirma

Politikerne i Viborg vil stoppe problemerne med beskidte skoler. Siden nytår har kommunen givet bod 53 gange for fejl og mangler i rengøringen. Men det private rengøringsfirma får nu yderligere en chance til at rette fejlene.

I dette år alene har Viborg Kommune givet rengøringsfirmaet Absolut Rengøring bod 53 gange for fejl og mangler i rengøringen af kommunens skoler.

I alt lyder bøderne til Absolut Rengøring på 158.000 kroner.

På trods af de mange bøder og fortsatte problemer, får rengøringsfirmaet endnu en chance for at rette fejlene.

- Vi skal have en afkaring inden udgangen af september - fortsætter vi samarbejdet, eller opsiger vi samarbejdet, siger det socialdemokratiske byrådsmedlem Per Møller Jensen til TV Midtvest.

Den nye borgmester siger, at der langt fra er problemer på alle skoler, men erkender, at det er der nogle steder.

- Nu skal vi have fat i roden. Nu skal vi have gjort noget ved det her, siger den konservative borgmester Torsten Nielsen

Derfor skal det nu afklares en gang for alle, om rengøringsfirmaet ikke leverer, det de bliver betalt for, eller om kommunen er nødt til at betale mere for at få gjort bedre rent.

- Hvis der har været fejl i udbudsmaterialet, så må vi kigge på, hvor fejlen ligger, og ligger den ved os, så finder vi selvfølgelig en løsning, siger Torsten Nielsen.

Viborg Kommune sparede 12 millioner kroner om året ved at udbyde rengøringen.

02:11 Luk video