Kørt sur i digital undervisning: Flere elever møder nu fysisk op på skolen

Nogle elever bliver meget ensomme af at sidde derhjemme hele tiden, lyder det fra en rektor. For andre elever er teknisk bøvl grund til at møde fysisk op på skolen.

På trods af at både skoler og gymnasier landet over fortsat er lukket ned, er flere elever lige så stille vendt tilbage til skolerne. 

Både folkeskolens ældste klasser og gymnasierne oplever nemlig et stigende behov for, at eleverne kan modtage fjernundervisning på skolen i stedet for derhjemme. 

quoteSå kan man se andre mennesker i stedet for bare at sidde derhjemme.

Daniel Fogtmann, 6.b, Stoholm Skole

12-årige Daniel Fogtmann er en af dem, der er mødt i skole onsdag på Stoholm Skole. 

- Jeg synes, det er meget dejligt. Så kan man se andre mennesker i stedet for bare at sidde derhjemme, siger Daniel Fogtmann, der går i 6.b.

Omkring 15 elever får i dag online-undervisning på skolen i Stoholm. På skolen er der ikke bøvl med internetforbindelsen, og det er nemmere for børnene at koncentrere sig, end hvis de sad derhjemme. 

- Vi har også nogen, hvor der ingen er hjemme. Hvor man sidder alene. Og så er det altså en lang uge, hvis man skal passe sig selv og sin undervisning, siger skoleleder på Stoholm Skole, Jesper Okholm.

Det er op til den enkelte skole at vurdere, hvilke elever fra 5.-9. klasse, der har brug for at komme ud af hjemmet og ind på skolen.

- Vi inviterer dem ind herind, for at de kan få det, der måske ikke lykkes derhjemme, siger skolelederen.

Gymnasieelev: Kedeligt derhjemme

Også på flere gymnasier er der elever, der møder op fysisk.

En af dem, er Emilie Vigsø Henriksen, der går i 2.g på Viborg Gymnasium. Hun var kørt sur i den digitale skole hjemme på værelset.

-  Jeg synes, det var så kedeligt at være derhjemme. Så da jeg fik at vide, at man kunne komme ud derfra, vidste jeg, at det også kunne hjælpe på undervisningsmotivationen, ved at jeg ikke følte, at jeg bare sad derhjemme hver eneste dag, siger hun.

quoteNogle af dem bliver meget ensomme og modløse derhjemme.

Lene Gade, rektor, Viborg Gymnasium

På Viborg Gymnasium er det mellem 10 og 15 elever, der følger den virtuelle undervisning på den måde.

- Nogle af dem bliver meget ensomme og modløse derhjemme. Og nogle har måske dårlige forhold, der gør, at det er svært at følge med i skolen, siger rektor på Viborg Gymnasium, Lene Gade.

For Emilie Vigsø Henriksen har det givet mere struktur i hverdagen, at hun kan møde ind til digital undervisning på skolen.

- Nu kommer jeg ud på skolen og har ordentlige pauser og skal op og afsted tidligt om morgenen, siger hun.

På landsplan er det nu omkring fire procent af eleverne i 4. til 9. klasse, der møder fysisk på skolen. 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Uddannelse.