Købmand indfører aldersgrænse på energidrik

En købmand i Løvel har lagt mærke til, at de koffeinrige energidrikke er blevet populære blandt unge. Det er forkert, mener han. Derfor skal man nu være 15 år, hvis man vil købe energidrikke i hans butik.

En købmand i Løvel ved Viborg har indført en aldersgrænse på energidrik. Nu skal man være mindst 15 år for at kunne købe de koffeinrige drikke hos købmand Ronni Olesen.

Han mener, at han har et medansvar for at styre, hvad byens unge køber, når nu forældre ikke altid kan følge med i, hvad deres børn køber på egen hånd.

- Det er jo ikke et godt signal, at vi kan sælge det her til børn, siger Ronni Olesen, der ejer Min Købmand i Løvel.

Ikke sundt for børn

Købmanden oplever, at energidrikke er blevet populære blandt de unge. Læser man emballagen på energidrikke, frarådes drikken faktisk at drikkes af børn.

- Så er der jo nok noget om, at det ikke er et produkt, der henvender sig til børn, lyder det fra Ronni Olesen.

I Danmark er salget steget fra omkring 4 millioner liter i 2010 til lidt over 16 millioner liter i 2016 - det er en firedobling på bare seks år.

Det har politisk også været oppe at vende, om der skal aldersgrænser på energidrikke. Men indtil der falder en politisk beslutning, starter Ronni Olesen i de små.

Tror du ikke, at byens unge bare tager på tanken eller andre steder nu for at købe energidrik?

- Det tror jeg. Men det er begrænset, hvor mange steder børn under 15 kan komme herude. I vores område har jeg gjort en indsats, og jeg kan da kun appellere til, at andre følger trop med det her initiativ, lyder det fra købmanden i Løvel.

- Jeg føler jo, at jeg er en del af byen og træner rigtig mange børn i håndbold og fodbold og ser de her energidrikke over det hele, så hvis jeg kan påvirke det her en lille smule herude, så er jeg da kommet lidt i mål.

Fødevarestyrelsen opfordrer børn til at holde sig fra energidrikke.

TV MIDTVEST har tidligere sat fokus på energidrikke. I Danmark er salget steget fra omkring 4 millioner liter i 2010 til lidt over 16 millioner liter i 2016 - det er en firedobling på bare seks år. Se indslaget her.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.