Købmand med jernrør afværger røveri

Kl. halv fire forsøgte en knivbevæbnet mand at røve penge fra købmanden i Vorning ved Tjele. Købmanden greb sit jernrør og skræmte røveren væk. To mand er anholdt.

Klokken 15:26 onsdag forsøgte en mand at begå røveri mod købmanden i Vorning ved Tjele øst for Viborg. Men i stedet for at udlevere pengene trak købmanden et jernrør og bad røveren om at forsvinde. Det fik røveren, der var bevæbnet med en kniv til at flygte ud af butikken og ind i en ventende bil.

Senere pågreb Midt- og Vestjyllands politi de to mænd i flugtbilen ved byen Roum. De to mænd er henholdsvis 19 og 20 år og begge beskrives som nogen, politiet kender i forvejen.

Vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Jørgen Jensen, mener ikke købmanden går over stregen ved at tage et jernrør i hånden og bede røveren forlade butikken.

- Det er helt i orden. Han må gerne sige til manden, at han skal forsvinde fra hans forretning. Han holder jo bare ved jernrøret. Jeg mener ikke, han er ikke trådt ud over grænsen for nødværge, siger Jørgen Jensen