Klovnen Luni Smil vil hæve smiletallet

Mens smittetallet for corona stiger i Danmark, forsøger klovnen Luni Smil at bruge sin røde næse til at hæve smiletallet i Viborg.

Arrangementer bliver aflyst på stribe på grund af corona, og der er derfor ikke helt så meget at smile af. Det har omsorgsklovnen Luni Smil fra Viborg sat sig for at lave om på. Hun vil bruge sin røde næse og sine store sko til at hæve smiletallet.

- Der er så meget fokus på bekymringer, og alt det vi ikke kan for tiden. Alting er jo anderledes, men det er smil ikke. Og man kan sagtens se, når øje smiler bag mundbindene, siger Luni Smil.

Coronakrisen har betydet, at Luni Smil ikke længere kan have den tætte kontakt med folk, som hun plejer at have. Hun har dog fundet ud af, at det sagtens kan lade sig gøre at være nærværende gennem en rude eller et visir.

- Det er øjenkontakt og grin, der binder os sammen, og det kan vi stadig dele, siger hun.

Når Luni Smil tager klovnedragten af, hedder hun Lene Mortensen. Hun hører ofte folk sige, at det må være dejligt, at hun kan være i en anden rolle, når hun er Luni Smil. Det er bare ikke sådan Lene Mortensen har det.

- Når jeg er Luni Smil, er jeg den ægte udgave af mig. Der bruger jeg det allerinderste af mig selv, siger hun.

Klovnerierne har i flere år været et fritidsjob for Lene Mortensen, men i juli-måned sprang hun ud som omsorgsklovn på fuld tid. Hun håber, at hun som Luni Smil kan være med til at skabe livsglæde.

- Jeg vil gerne arbejde som bæredygtig klovn med fokus på sundhed og trivsel. Når jeg kommer ud til folk, får vi ofte nogle gode snakke, hvor jeg får lov til at komme tæt på det inderste i dem, og det gør mig enormt rørt, siger hun.

Se indslaget herunder, hvor Luni Smil besøger biskoppen og gågaden i Viborg. 

Omsorgsklovnen Luni Smil forsøgte ihærdigt at få smiletallet op midt i en coronatid.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.