Klimaminister vil høre danskernes bud på ny klimalov: - Det handler om borgernes fremtid

Klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) vil have endnu flere ideer til den nye klimalovgivning. Derfor var han tirsdag på besøg i Viborg.

Der er en ny klimalov på programmet i Danmark, og til at støbe den sammen er blandt andre nogle mennesker fra Viborg.

quoteJeg vil gerne have, at vi sætter et bæredygtigt aftryk på jorden

Mette Greve, datalog

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) var tirsdag aftens hovedperson for et arrangement på Viborg Gymnasium, hvor budskabet var, at danskerne selv skal være med til at forme den nye klimalovgivning.

- Det handler om borgerne, det handler om borgernes fremtid, det handler om vores klima. Derfor har jeg brug for at få rigtigt gode inputs fra alle danskere, siger Lars Chr. Lilleholt.

Mette Greve, der arbejder som datalog i Viborg, var en af de fremmødte. Og hun havde et klart budskab til, hvad hun gerne vil have ud af den nye klimalovgivning.

- Jeg vil gerne have, at vi sætter et bæredygtigt aftryk på jorden – at vi afleverer den pænt efter os, siger hun til mødet.

Stort borgerindspark

Selv om ministeren var på jagt efter nye ideer til klimalovgivningen, så er der allerede mange, der har givet tilsagn til forslag, der allerede er givet.

quoteJeg har brug for at høre flere end de 67.000

Lars Christian Lilleholt, Energi-, forsynings- og klimaminister

Energi-, forsynings- og klimaminister skriver, at mere end 67.000 danskere allerede har skrevet under på borgerforslag, der kommer fra 11 grønne organisationer.

- Der er 67.000 danskere, der har skrevet under på at fremsende en klimalov. Jeg har brug for at høre flere end de 67.000. Derfor er jeg kommet til Viborg, siger Lars Christian Lilleholt om tanken bag sit besøg.

Det kommer ikke kun den nuværende generation til gode, hvis klima og miljø bliver prioriteret højere.

Det mener Kai O. Andersen, byrådsmedlem for SF i Viborg Kommune. Han var også mødt op til mødet.

- Det er en debat, der er meget aktuel. Ungdommen forventer, at vi får gjort noget ved det her. Så alle initiativer er godt, siger han.

Andet møde i processen

Det er ikke første gang, energi-, forsynings- og klimaministeren har inviteret danskere til at diskutere den nye klimalovgivning.

Første gang skete i Vordingborg på Sydsjælland, og denne gang var turen så kommet til Viborg Gymnasium.

I forlængelse af de to møder garanterer Lars Chr. Lilleholt, at han vil bruge de inputs, han har fået.

- Det kan jeg garantere. For vi skal have en klimalov, og den skal være så god som overhovedet muligt.

Til efteråret bliver ideerne fra de to møder præsenteret til en større folkehøring, og derefter går lovarbejdet i gang.

Tirsdag aften havde klima- og energiminsteren inviteret til gruppearbejde i Viborg. Ministeren vil nemlig gerne have input til en helt ny klimalov. Og input var der masser af.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Miljø.