Klar til grillaften? Sommervarme rammer landsdelen

Ifølge kalenderen er foråret først lige begyndt. Alligevel kan man flere steder opleve sommergrader i dag.

Spanske himmelstrøg er de seneste dage blevet presset op over Europa, og  i dag rammer de så Danmark. Det betyder, at flere midtjyske byer vil kunne opleve de varmeste marts-temperaturer i 27 år.

Det fremgår af TV2 Vejrets udsigt for fredag eftermiddag.

- Det er helt ekstreme temperaturer for årstiden - og kommer temperaturen 'blot' over 19,1 grader, så er det den varmeste martsdag siden marts måneds varmerekord på 22,2 grader i 1990, skriver meteorolog Anders Brandt på tv2.dk.

Her i landsdelen er det eksempelvis byerne Viborg, Ikast, Brande og Silkeborg, der i løbet af eftermiddagen kan forvente næsten sommerlige varmegrader. 

Om termometeret ender på 20 grader afhænger især af, om solen får lov til at bryde igennem skydækket. Men det er der ifølge Anders Brandt god sandsynlighed for: 

- I løbet af dagen breder en opklaring sig så langt mod nord, at både Vest-, Midt- og Østjylland vil få sol og mange steder op mellem 15 og 20 grader, forklarer han.

Meteorologen understreger dog samtidig, at man langs kysterne ikke skal regne med mere end blot 10 grader.

En stakket frist

Sommervarmen skal dog nydes fredag, for resten af weekenden byder på knap så varmt vejr.

Natten til lørdag ryger temperaturen ned på syv grader, og i løbet af lørdagen vil termometeret maksimalt ramme 15 grader, mens det søndag sandsynligvis blot kan snige sig op på sølle 10 grader.