Kjole Ole er blevet Papfars muse

En kunstner kunne ikke få nok af Ole, og Ole kunne ikke få nok af Alice i Eventyrland. Nu er de to ting smeltet sammen i en ny udstilling.

Han ligner ikke alle de andre.

Den 71-årige pensionist Ole Steen Mortensen fra Viborg – bedre kendt som Kjole Ole – smed alle sine bukser ud, da han blev 50 og siden har han udelukkende gået i kjole. Og så elsker han Alice i Eventyrland, modelbiler og B&O.

Netop kærligheden til Alice er det, der nu har gjort Kjole Ole til en vaskeægte muse. Kunstneren Søren Behncke har under aliasset Papfar lavet en ny udstilling, og han fandt sin muse på internettet.

- Jeg synes, det er meget sjovt, at du lige fandt ud af, at det skulle være Alice, og du så fandt ud af, at det skulle være mig, siger Kjole Ole, mens de to står sammen og ser billederne.

- Sådan er tilfældets musik jo indimellem, svarer Papfar.

Han var ikke i tvivl om, at Ole var den perfekte muse.

- Lige når man ser Ole første gang, så tænker man ”wow, sikke en fest”. Men så var der hele den her Alice i Eventyrland-ting. Der var utrolig mange gode billeder i det, og det er det, jeg går efter. Jeg har ikke lavet en dokumentarisk ting om Ole. Jeg har lavet maleriske ting om Ole, siger han.

 

Ser ham på en abstrakt måde

Hvis man ser billederne, så er det heller ikke portrætter af Ole Steen Mortensen. Det er abstrakte billeder, som alle på den ene eller anden måde indeholder noget af Ole, om det så er Alice i Eventyrland eller modelbilerne. Udstillingen hang oprindeligt i Aarhus, men nu er en del af den rykket til Oles hjemby.

- Det er rart at se dem i sin hjemby og se sig selv på en lidt abstrakt måde. Men jeg har mit skæve smil på billedet, siger han.

- Ja, det er ærketypisk Kjole Ole, forklarer Papfar.

Udstillingen ”Alice” kan ses i Viborg Kunsthal frem til den 26. november.

Sidste år fyldte Kjole Ole 70 år. Se portrættet af ham her.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Kultur.