Kendt naturvejleder om egetræer: Hvad fanden tænker de på?

Den kendte naturvejleder, Morten D.D. Hansen, er fortørnet over Naturstyrelsens planer om at fælde nogle gamle egetræer sydvest for Viborg.

- Hvad fanden tænker de på?

Det spørgsmål stiller Morten D.D. Hansen, der er kendt fra tv, debatindlæg og for sin store passion for natur. Han er ansat ved Naturhistorisk Museum og er til dagligt ved Molslaboratoriet i Mols Bjerge. Han forstår ikke, hvad Naturstyrelsen har gang i i forhold til de gamle egetræer ved Hald Sø sydvest for Viborg, som styrelsen har ansøgt om at fælde.

- Én ting er, om det holder rent juridisk – det er der mange, der stiller sig tvivlsomme overfor – den anden ting er det politiske i, at Naturstyrelsen fjerner egetræer med sjældne ynglefugle i, fordi nogen gerne vil have en bedre udsigt, siger han.

- Der er rigtig mange fagbiologer, der stiller sig tvivlende overfor, om det er lovligt.

Ikke belyst godt nok

Morten D.D. mener, der er tale om dårlig sagsbehandling.

- Min fornemmelse er, at man ikke proceduremæssigt har gjort det godt nok – man har simpelthen ikke belyst det godt nok, mener naturnørden. 

 

Naturstyrelsen: Egetræer slører billedet

Naturstyrelsens baggrund for at fjerne træerne er, at de ligger ved Niels Bugges Borg.

- Det her er en gammel borg - og dem vil man gerne fritlægge, så folk kan få oplevelsen af, at det her har været et borganlæg. Her forvirrer træerne. De slører billedet, forklarer Peter Brostrøm, der er skovrider ved Naturstyrelsen Kronjylland.

Naturstyrelsen har sendt en ansøgning til Fredningsnævnet, som skal afgøre, om træerne må fældes eller ej.