Karup-virksomhed er sikret kampflysamarbejde

Karup-virksomheden Danish Aerotech har nu samarbejdsaftaler med alle de flyproducenter, der er med i opløbet om at levere kampfly til Danmark.

Når Karup-firmaet Danish Aerotech tirsdag underskriver en aftale med kampfly-producenten Airbus, er virksomheden sikret mange år ud i fremtiden.

Airbus er en af de tre leverandører af kampfly, som lige nu kæmper om Danmarks fremtidige ordre for 20-30 milliarder kroner. Aerotech skal levere service og reparationer til Airbus-flyene.

- Aftalen får en kæmpe betydning for os, hvis Airbus bliver leverandør af kampfly til Danmark. Dels sikrer vi både virksomhed og arbejdspladser her i Danmark i en horisont på 30-40 år. Men vi får også tilført ny viden, som vil sikre, at vi både kan udvikle vores kompetencer og vores marked, særligt i Europa, siger Jan Jørgensen, der er administrerende direktør i Danish Aerotech, i en pressemeddelelse.

Karup-virksomheden har allerede aftaler på plads med de to andre producenter, så med dagens aftale med Airbus er Aerotech helgarderet. Alle aftaler vil i givet fald kunne udløse ekstra arbejdspladser i Karup.

Danish Aerotech, der i forvejen arbejder med vedligehold af fly for det danske forsvar, har aftaler på plads med to amerikanske bud, nemlig F-35 (Joint Strike Fighter) fra Lockheed Martin og F-18 (Superhornet) fra Boeing.

De nye kampfly bliver sandsynligvis først leveret om tre til fem år. Men allerede inden vil Karup-virksomheden skulle forberede sig ved at opkvalificere medarbejdere og eventuelt ansætte nye flymekanikere.

Danmarks nye kampfly skal erstatte F-16-flyene. Sidst på året vælger Folketinget efter planen den flyproducent, der skal levere kampflyene.

I videoen kan du se indslaget om det nye flysamarbejde.

Karup-virksomheden Danish Aerotech indgik i dag aftale med Airbus, og har nu aftaler med alle tre mulige kampfly-leverandører.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Erhverv.