Karup Lufthavn tilbage på vingerne

Flyselskabet Danish Air Transport har fået passagertallet til at stige i Karup Lufthavn.

I slutningen af marts i år overtog Danish Air Transport (DAT) flyruten Karup-København. Det har nu resulteret i, at passagertallet for april og maj måned 2015 er steget med henholdsvis 5,5 procent og 11,5 procent for afgående passager i forhold til sidste år. Det oplyser Karup Lufthavn i en pressemeddelelse.

- Det følger af passagerstatistikken, at DAT har sammensat et produkt med et prisniveau, der tiltaler såvel private kunder som det lokale erhvervsliv. Overtagelsen af flyruten har mødt stærk opbakning fra det lokaleerhvervsliv, hvilket har været af afgørende betydning, siger bestyrelsesformand i Karup Lufthavn, H.C. Østerby, i pressemeddelelsen.

Aftalen med DAT har medført mere end dobbelt så mange sæder på morgenafgangene, en sen kl. 23.30-ankomst til Karup, kort transfertid og en ny interline-aftale med SAS, som muliggør bagage-check in via København til slutdestination.

På det seneste har en del pendlere oplevet en række forsinkelser på grund af omstrukturering af indenrigsterminalen i Københavns Lufthavn. H.C. Østerby oplyser i pressemeddelelsen, at det problem forhåbentligt snart er løst.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Erhverv.