Karup Lufthavn håber på ministerhjælp

Transportministeren besøgte fredag Karup Lufthavn, hvor samtaleemnet var de skærpede krav til flysikkerheden.

Transportminister Hans Chr. Schmidt (V) var fredag på sit første besøg her i landsdelen som minister. Her lagde han vejen forbi Karup Lufthavn. Dagens store emne var de skærpede krav til flysikkerheden som ifølge lufthavnschefen er blevet alt for rigide.

Lufthavnen oplever fremgang i antallet af passagerer. Men samtidig er de tvunget til at bruge flere og flere penge på at opfylde de øgede krav til sikkerhedskontrol, der træder i kraft 1. september.

- Det er en kæmpe udgift, der kommer i 2017. Det er over 2 mio. som lige pludselig skal investeres i noget ekstra security i sådan en lille lufthavn som vores, hvor der fast er to som er bemandet, så det koster rigtig meget i økonomien, siger H.C. Østerby, bestyrelsesformand i Karup Lufthavn.

Ind til videre har lufthavnen fået dispensation fra kravene frem til 2017. Nu håber de, ministeren kan hjælpe.

- Nu har jeg inviteret dem til København, fordi så kan vi i ministeriet samle alle lufthavnene og så tager vi lige to-tre timer, hvor vi virkelig går tingene igennem, men jeg lytter, og det er også min opgave i dag, siger transportminister Hans Chr. Schmidt.

Karup Lufthavn var bare et af ministerens stoppesteder i det midt- og vestjyske fredag. Ministeren besøgte også Grundfos i Bjerringbro, motorvejsbyggeriet i Silkeborg samt en jernbaneoverskæring ved Frederiksberggade i Silkeborg.

I videoen kan du se indslaget fra ministerbesøget.

Transportministeren lagde i dag vejen forbi Karup. Den lille lufthavn er tvunget til at bruge flere og flere penge på at opfylde øgede EU-krav til sikkerhedskontrol.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Trafik.