Karup: Flere flyvninger, mindre fly

Fra 25. oktober vil der være ni flere ugentlige afgange fra Karup til København. Dermed stiger antallet fra 33 til 42 afgange. Passagerantallet forbliver dog det samme, da DAT vil flyve med mindre maskiner.

Midt- og vestjyder kan se frem til flere flyvninger mellem Karup og København.

Fra den 25. oktober i år vil Danish Air Transport udvide deres ugentlige flyvninger fra Karup til hovedstaden.

Siden DAT overtog ruten har de haft 33 ugentlige flyvninger til og fra København. Det tal bliver til vinter udvidet til 42 flyvninger.

Den beslutning er taget på baggrund af midt- og vestjydernes ønsker.

- Vi har fundet ud af, at der er mere behov for et større antal af afgange, end der er behov for en stor afgang om morgenen. Med den nye plan og mindre maskiner kan vi flyve flere gange om ugen for nogenlunde den samme udgift, siger Dennis Rybasch, der er revenue manager i Danish Air Transport og som har det kommercielle ansvar hos DAT, til TVMIDTVEST.dk.

Gode råd fra brugere

DAT har oprettet et brugerråd med repræsentanter fra forskellige segmenter i områder. I alt sidder der 10 midt- og vestjyder med i rådet, og det er på baggrund af deres ønsker, at DAT sætter ni ekstra flyvninger ind.

- Vi kender værdien af det ved at kunne sidde i et forum og få deres indspil til, at vi kan få succes til ruten, siger Dennis Rybasch.

Fremgang i passagerer

De seneste tal viser, at passagertallet er i fremgang. De sidste målinger var i maj, hvor stigningen i antallet af passagerer lå på 11,5 procent sammenlignet med samme måned sidste år.

- Vores strategi er at få flere til at komme tilbage og benytte flyet. Det ser ud til at lykkes på Karup-ruten, siger Dennis Rybasch til TVMIDTVEST.dk.