Karsten Nissen sagde farvel

En fyldt Viborg Domkirke var søndag eftermiddag en fin ramme om Karsten Nissens sidste gudstjeneste som biskop.

28 år i Viborg. 18 år som biskop. Officielt fratræder biskop Karsten Nissen først den 30. september - men søndag sagde han farvel.

- Det er en helt særlig dag, som jeg ikke tror, man kan forberede sig på. Det er med en blanding af følelser og stort vemod, man ikke kan forberede sig på, fordi, jeg har været så glad for mit arbejde. Men det er jo også en lettelse, fordi det er et ansvar, der tages af skuldrene, siger Karsten Nissen.

Det er en markant biskop, som siger farvel - en biskop, som rigtig mange søndag eftermiddag ønskede at lytte til og se en sidste gang på prædikestolen. Domkirken i Viborg var da også fyldt, da Karsten Nissen klokken 14 tog på hul på sin afskedsgudstjeneste.

- Jeg synes, det har været vigtigt at sætte sit præg på udviklingen i stiftet og i folkekirken. Det er en af de meget spændende ting ved at være biskop, at det har man mulighed for. Men det, der først og fremmest fylder sindet, det er de mange møder jeg har haft med de mennesker, jeg har haft med at gøre. Den tillid, jeg har mødt, konkluderer den afgående biskop.

Karsten Nissen er allerede flyttet ud af sin bolig i domkirkebyen. Nu gælder det en pensionisttilværelse i Sønderjylland, hvor han er født og vokset op. Sammen hustruen Aase, der også er sønderjyde, er han flyttet ind i et nybygget hus i Aabenraa - tæt på en datter, som bor i byen - og ikke langt fra en søn i Kolding.