Kaos Tempels far er død

Kunstneren Frithioff Johansen er død i en alder af 76. Blandt meget andet skabte han laser-skulturen Kaos Tempel ved Tv Midtvest i Holstebro.

Den danske kunstner Frithioff Johansen døde fredag aften i en alder af 76 år, oplyser hans kone, Britta Toftlev Johansen, i en mail til Ritzau.

Johansen opnåede berømmelse og udmærkelse for sine værker, som strækte sig over skulpturer, malerier, grafik og multimedieinstallationer.

Kunstnerens fokus var grænselandet mellem kunst og teknologi, som blandt andet udforskes i den 25 meter høje laserskulptur "Kaos Tempel", som er opført omkring TV Midt-Vests antenne i Holstebro.

Andre af hans værker kan ses på Handelshøjskolen i Aarhus, Holstebro Handelsskole, Teko-Center i Herning og Rådhustorvet i Billund, ligesom han er repræsenteret på danske og udenlandske museer.

Frithioff Johansen var medlem af kunstnergrupperne Sonde og Grønningen, ligesom han i en årrække sad i Akademirådet og Kunstnersamfundets jury samt Statens Kunstfonds billedkunstneriske udsmykningsudvalg.

Han modtog desuden den livsvarige ydelse fra Statens Kunstfond


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Kultur.