Kampkunstens Oscar til Viborg-kæmper

Grandmaster of the Year 2012. Den titel kan Shihan Kurt Ørum fra Viborg nu skrive på CV’et. Titlen er den ypperste indenfor kampkunst.

Grundlæggeren af kampsporten Dai Ki Haku, Shihan Kurt Ørum, fra Viborg har modtaget prisen som Grandmaster of the Year 2012 af det internationale Martial Arts Research Institute. Titlen svarer til når en film vinder en Oscar, eller en musiker får en Grammy.

Modtog ikke selv prisen

Shihan Kurt Ørum var ikke selv til stede, da prisen blev overrakt. I stedet var Sensei Keld Andersen på scenen for at modtage prisen i Malaysia.

 - Det var ikke fordi, jeg ikke gerne selv ville deltage, men jeg har bare så mange andre ting, jeg skal passe, fortæller Shihan Kurt Ørum i en pressemeddelse.

Brænder for sit arbejde

Til daglig leder han et opholdssted, der i øvrigt også hedder Dai Ki Haku, for utilpassede unge lidt udenfor Viborg. Det var blandt andet det arbejde og tre små børn, der forhindrede Grandmasteren i at rejse til Asien.

 - Jeg vil hellere fokusere på min familie, min egen træning og på at udvikle Dai Ki Haku, end at rejse udenlands. Desuden ser jeg via mit arbejde med det socialpædagogiske opholdssted, hvor vigtigt det er med nærvær, opmærksomhed og tillid i forholdet til sine børn, så det prioriterer jeg benhårdt, siger han.

Den næste milepæl i Shihan Kurt Ørums liv skulle gerne blive den 10. grad af det sorte bælte.