Kæledyr smides ud i sommerferien

Rigtig mange kæledyr bliver smidt ud i sommermånederne. I Viborg oplevede Connie Von Moos at finde en kat efterladt i en papkasse i skoven.

Dyrenes Beskyttelse fortæller, at der lige nu bliver afleveret dobbelt så mange dyr på internaterne som resten af året.  
Men det er ikke alle, der vælger den måde. I går fandt en kvinde fra Viborg et af de kasserede dyr i en papkasse ved Dollerup bakker. 

-  Så får jeg jo fat i den og får kigget på, hvad det er, og kan jo se, at det er en dumpet kat, siger Connie Von Moos fra Viborg, mens hun udpeger stedet i skoven.  Gemt under et træ stod kassen med katten nemlig efterladt. 

- Den gemmer sig og er meget svær at komme i kontakt med, og det er den også i dag. Den er stadigvæk meget stresset, siger hun. 

Connie Von Moos tog efterfølgende katten med hjem, men nu skal den afleveres på dyreinternatet i Spøttrup. Men historien om katten her er langt fra enestående. I sommermånederne er der nemlig ekstra travlt på dyreinternaterne. 

- Der får vi rigtig mange dyr ind - vi får alle de dumpede dyr, og vi får alle de killinger, der bliver fundet her og der. Der er mange, der dumper dem rundt omkring, siger indehaver af Spøttrup Dyreinternat Anton Jochumsen.

- Ungerne kommer i sommermånederne, og så nu her hvor folk de skal på sommerferie, eller de får problemer - så ved de ikke, hvad de skal gøre ved dem. Alle dyrebørn er jo søde, men de bliver jo også større, siger han. 

Nu er katten afleveret, og Connie Von Moss håber det bedste for kattens fremtid.  Dyrenes Beskyttelse har nu meldt episoden til politiet. 

 

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.