Judys bror: Rapport støtter min søster

Den rapport, der i dag er blevet offentliggjort om omstændighederne forud for drabssagen på Blåkærgård, bekræfter, at Judy Meiniche Simonsen havde ret i sine bekymringer.

Sidst på formiddagen blev aviser og nyhedssider endnu engang fyldt med overskrifter om drabet på Judy Meiniche Simonsen og bostedet Blåkærgård, der skete for over et halvt år siden.

Det var dagen, hvor en ekstern undersøgelseskommission offentliggjorde sine konklusioner om, hvordan forholdene havde været på Blåkærgård op til drabet, og om nogen kunne stilles til ansvar for den 46-årige pædagogs død.

Det var derfor også en dag med blandede følelser for den efterladte bror, Tommy Iversen, på trods af, at Region Midtjylland i rapporten får en gedigen kritik af arbejdsforholdene.

- Vi får jo ikke noget tilbage af den grund, og det er hårdt at få rippet op i det hele igen, siger han.

Til gengæld støtter det ham at vide, at hans søster havde ret i de bekymringer, hun gav udtryk for over for sin familie.

- Det er et ekstra plus på min søsters konto. Det er det, hun har sagt hele tiden. Det hun har været utryg ved, er også det rapporten kritiserer, forklarer Tommy Iversen.

I rapporten bliver det blandt andet kritiseret, at der var alt for få læger til at tage sig af behandlingen af beboerne på bostedet.