Judy tvunget til oral-sex

Anklageskriftet mod Kristian Heilmann er klar. Statsadvokaten kræver en tidsubestemt anbringelse på en psykiatrisk institution.

Det har været godt 10 måneder undervejs, men nu er anklageskriftet mod Kristian Heilmann klar.

Anden kønslig omgang

Han tiltales for manddrab og anden kønslig omgang end samleje af særlig farlig karakter mod socialpædagogen Judy Meiniche Simonsen. Ifølge anklageskriftet har den dengang 39-årige Heilmann under vold og trusler blandt andet tvunget Judy Meiniche Simonsen til oral-sex forud for drabet i februar i år.

Kvalt og knivstukket

Han er tiltalt for at have stukket og kvalt den 46-årige socialpædagog, der var ansat på bostedet Blåkærgård i Viborg. Ifølge statsadvokaten, der har rejst tiltalen, er det en skærpende omstændighed i sagen, at Judy Meiniche Simonsen blev overfaldet i forbindelse med at hun passede sit arbejde, og derfor er han også tiltalt efter den paragraf i straffeloven, som kan skærpe straffen på den baggrund.

Forsvandt under tur

Judy Meiniche Simonsen forsvandt den 7. februar i år under en køretur med den nu drabstiltalte Kristian Heilmann. Om formiddagen den 8. februar blev hun fundet dræbt ved ishuset i Dollerup Bakker.

Se indslag fra 27. februar, hvor ægtemanden fortæller om Judy's arbejdsforhold

Kørte galt

Kristian Heilmann blev anholdt senere samme dag efter en biljagt, hvor han kørte galt i forsøget på at køre fra politiet. Han tilstod senere drabet.

Kræver anbringelse

Retslægerådet har tidligere i år vurderet at Heilmann er sindsyg og uegnet til almindelig fængselsstraf. På den baggrund har statsadvokaten krævet anbringelse på en psykiatrisk institution på ubestemt tid.

Se indslag fra 10. september om retslægerådets vurdering

Den 39-årige Kristian Heilmann er blevet erklæret sindsyg af eksperter.

Domsmandssag

Sagen kommer til at køre som en domsmandssag ved byretten i Viborg, men det er endnu ikke fastsat hvornår.