Judy-sagen: Hård straf til Heilmann

Retten i Viborg har netop afsagt dom i retssagen mod Kristian Heilmann. Han har fået en tidsubestemt anbringelsesdom for at have dræbt Judy Meiniche Simonsen.

De to domsmænd og den ene dommer i retssagen om drabet på pædagogen Judy Meiniche Simonsen har netop kendt den 40-årige Kristian Heilmann skyldig. Straffen lyder på en tidsubestemt anbringelsesdom. Kristian Heilmann er tidligere i en mentalerklæring blevet betegnet som sindssyg og ikke egnet til fængselsstraf, så dommen i dag er den hårdeste, han kan få. Retten har også kendt ham skyldig i anden kønslig omgang end samleje.

Punktum i lang sag

Det var den 7. februar sidste år om aftenen, at politiet fik en melding om, at en beboer på Bostedet Blåkærgård i Viborg og en pædagog var taget på tur uden at vende tilbage. Beboeren var Kristian Heilmann og pædagogen var hans kontaktperson på bostedet, Judy Meiniche Simonsen. Senere blev hun fundet dræbt ved Dollerup Bakker, og efter et døgns flugt blev Kristian Heilmann anholdt, da han kørte galt i en stjålet bil.

Anbringes på retspsykiatris afdeling

Siden anholdelsen har Kristian Heilmann været anbragt på retspsykiatris afdeling i Risskov, og det bliver her eller på en lignende afdeling, at den 40-årige nu skal tilbringe de kommende år. Da dommen er tidsubestemt, kan det ikke siges, hvor længe han skal være her, men statistikken viser, at over halvdelen af de tidsubegrænsede anbringelsesdomme varer i over ti år.

 

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.