Judy-drabet: Nyt vigtigt spor

En ven af Kristian Heilmann afleverede i løbet af mandag en pose med tøj til Ekstra Bladets redaktion i Aarhus. Tøjet er ifølge vennen det, som Kristian Heilmann bar under drabet på Judy Meiniche Simonsen.

Jes Hvas, efterforskningsleder hos Midt- og Vestjyllands Politi, bekræfter, at de har modtaget en pose med tøj fra Ekstra Bladet i Aarhus.

Tekniske undersøgelser af tøjet skal nu afgøre, om vennens forklaring er korrekt.Er det tilfældet, er tøjet et vigtigt bevis i sagen mod Kristian Heilmann.

Hjalp med at vaske tøj

Ifølge vennens forklaring mødtes han tilfældigt med Kristian Heilmann i Nørregade i Aarhus onsdag aften omkring klokken 18.

Kristian Heilmann var smurt ind i blod, men han ville ikke fortælle hvorfor. Vennen troede, at det havde noget med et rockeropgør at gøre.

De to satte kursen mod et herberg på Randersvej, hvor en tredje mand hjalp dem med at vaske tøjet, og gav Kristian Heilmann nyt tøj på.

Ville ikke aflevere tøj til politiet

Næste morgen tog Kristian Heilmann igen af sted fra herberget. Nogle få timer senere hørte vennen om drabet og anholdelsen af Kristian Heilmann i radioen.

Tøjet har siden torsdag ligget i en hvid plastikpose hos vennen. Han ville ikke aflevere tøjet til politiet, da han er misbruger og 'ikke en særlig god ven af politiet'. Defor blev det afleveret til Ekstra Bladet.

Stadig blod

Selvom tøjet er blevet vasket, er der stadig rig mulighed for at finde rester af blod i tøjet, hvis altså vennens forklaring er korrekt:

- Det er jo et vigtigt spor, hvis vi kan ligge fast, at det er gerningsmandens tøj, og at det har været i kontakt med blod fra den dræbte. Især nu, hvor vi endnu ikke har haft mulighed for at afhøre den sigtede, fortæller Jes Hvas.

Se interview med Jes Hvas, efterforskningleder ved Midt- og Vestjyllands Politi, her:

01:23 Luk video