Jesper Langballe begravet

Lørdag blev præst og tidligere folketingsmedlem for Dansk Folkeparti Jesper Langballe begravet.

Den markante politiker, præst og provokatør, Jesper Langballe, blev i dag begravet fra Thorning Kirke, hvor han selv var præst i 32 år. Det var sønnen Christian Langballe, der stod for begravelsen.

- Jeg synes det gik som det skulle. Jeg tror det blev gjort i den samme ånd, som min far ville have gjort det, siger Christian Langballe.

Jesper Langballe blev især kendt for sine ti år i Folketinget fra 2001 til 2011, hvor han sammen med fætteren Søren Krarup var med til at tegne Dansk Folkepartis profil i udlændingespørgsmålet.

I Folketinget blev Langballe kendt som en mand med skarpe holdninger, der argumenterede anderledes end de fleste partifæller

- Han var måske Folketingets stærkeste retoriker, og så var han skæg at være sammen med, siger partifælle Søren Espersen.

Før Folketinget var Langballe journalist og i 32 år fungerede han som sognepræst i Thorning ved Kjellerup. I dag var familie, venner og kolleger mødt op for at sige et sidste farvel.

- Jeg er mødt op for at vise ham den sidste respekt. Jesper betød umådeligt meget for partiet og for mig, fortæller Pia Kjærsgaard. 

Jesper Langballe døde for en uge siden, 74 år gammel. Han efterlader sig fire voksne børn.

Se her et indslag mere flere reaktioner fra dagens begravelse i Thorning:

02:28 Luk video