Jesper Fredberg bliver ny sportschef i Viborg

Vi skal tilbage i superligaen, siger Fredberg, der vender tilbage til Danmark efter nogle år i udlandet.

Viborg FF har fundet manden, der skal have det overordnede sportslige ansvar i klubben.

37-årige Jesper Fredberg er ansat som ny sportschef og afløser dermed Jesper Larsen, der blev fyret efter halvandet år i stillingen i december sidste år.

- Viborg er en klub med et stort potentiale på flere parametre, og det skal vi sammen have forløst. Jeg ser et spændende opland i forhold til talentudvikling, og så har klubbens førstehold en kultur og historie, som også gør, at vi skal tilbage i Superligaen, siger den nye sportschef i en pressemeddelelse.

Jesper Fredberg, der stammer fra Aarhus, har siden 2016 arbejdet i udlandet - blandt andet som teknisk direktør for Omonia Nicosia på Cypern, Head of Coaching i græske Panathinaikos og som konsulent i det belgiske firma Double Pass.

Han har også været ungdomstræner i flere danske klubber - blandt andet AGF, hvor han også var assistenttræner og i en kort overgang cheftræner. 

Gode personlige egenskaber

Direktør Morten Jensen betegner Fredberg som en meget kompetent mand til opgaven.

- Vi ser en bred vifte af gode kompetencer sammenholdt med gode personlige egenskaber, og vi tror på, at han kan bidrage til, at vi løfter os som klub. Han skal være med til at udvikle klubben og sikre en fodboldmæssig innovation i Viborg FF, herunder både udviklingen af vores førstehold, men også med overordnet ansvar for talentmiljøet. Vi glæder os rigtig meget til at starte samarbejdet, direktør Morten Jensen.

Viborg ligger i øjeblikket på andenpladsen i 1. division - et point efter topholdet Silkeborg IF. Førstepladsen giver direkte oprykning til superligaen.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Sport.