Jes blev forelsket i sin sygehjælper: - Det sagde bare bang

Efter en alvorlig faldulykke fandt Jes Klejn kærligheden ved lidt af en tilfældighed.

08:23

Video: Torben Mondrup, TV MIDTVEST

Foto: Torben Mondrup, TV MIDTVEST

1 af 2

For 18 år siden var Jes Klejn indlagt på sygehuset i Viborg, efter at han år forinden var faldet ned fra et træ fra 12 meters højde.

- Jeg tog fra med hånden, så jeg døde jo ikke af det, siger Jes Klejn, der er medindehaver af Kørestolseksperten i Viborg.

Vi kiggede bare hinanden i øjnene - det var det.

Jes Klejn

Til gengæld brækkede han dengang ryggen ved tredje hvirvel og blev lam fra brystet og ned. Uheldet skete, da Jes Klejn var bare 24 år.

Men held i uheld – hvis man kan sige det – så blev han dagligt, i forbindelse med indlæggelsen i Viborg nogle år efter ulykken, tpasset af en ung SOSU-assistent, som han med egne ord blev smaskforelsket i.

Jes Klejn faldt 12 meter ned fra et træ og brækkede ryggen, da han var bare 24 år. Foto: Torben Mondrup, TV MIDTVEST

- Jeg kom ind i frokoststuen, og så kunne jeg se sådan en lille pige sidde der, og vi kiggede bare hinanden i øjnene - det var det, siger Jes Klejn.

"Han er som alle andre mænd"

De holdt forholdet hemmeligt et stykke tid, men i dag har ægteparret levet sammen i 18 år. Og selvom hverdagen ikke er som alle andres, så er den alligevel fantastisk.

I hverdagen tænker jeg ikke over, at Jes sidder i kørestol.

Aneta Klejn

Læs også De har viden, man ikke kan læse sig til: Her sidder alle ansatte i kørestol

- Han er ligesom alle andre mænd, men han kan bare ikke gå. Ellers synes jeg ikke, der er nogen forskel. I hverdagen tænker jeg ikke over, at Jes sidder i kørestol, så nogle gange glemmer jeg det, siger Aneta Klejn.

Til at begynde med var hendes far ikke begejstret for den nye kærlighed.

- Hvorfor skulle du lige finde en i kørestol? Det bliver et alt for besværligt liv. Men det er det ikke. I dag er jeg så glad for Jes, og jeg har stor respekt for, at han kunne klare så meget i den kørestol, siger hun.

Og fra den dag måtte han starte forfra på alle måder i sit liv. For eksempel tager morgenrutinerne på badeværelset omkring 1,5 timer for en kørestolsbruger.

De har nu levet sammen i snart 18 år, og hverdagen er helt fantastisk på trods af Jes' handicap. Foto: Torben Mondrup, TV MIDTVEST

- Det er træls, at det tager så lang tid. Før i tiden kunne jeg stå op, fem minutter før jeg skulle ud ad døren, og så havde man nået at være på toilet, havde vasket sig, og så er man ude ad døren. Aneta bruger ti minutter og jeg bruger halvanden time, siger Jes Klejn.

I dag er Jes Klejn 60 år og en aktiv forretningsmand i sin virksomhed, der hedder Kørestolseksperten. Sammen med sin kompagnon Hans Peter Østergaard og endnu en hjælper, Nikolaj Rasmussen, øser de ud af deres viden om at være kørestolsbrugere.