Jens Rohdes kone gør entré i politik

Katrine Fusager Rohde er nummer to på Radikale Venstres liste af kandidater til Viborg Kommunes byråd.

Til november skal der vælges byråd i alle kommuner i Danmark, og i Viborg har en ny kvinde meldt sin ankomst på stemmeblanketten. 

Radikale Venstre i Viborg har i går valgt deres kandidater til det kommende kommunalvalg, og et let genkendeligt efternavn blev valgt som nummer to på valglisten - Rohde. 

Katrine Fusager Rohde, som er gift med Jens Rohde, har valgt at gå ind i politik, og for hende er det en naturlig konsekvens af det arbejde, som hun har lavet i sin karriere. 

- Det ser jeg som en naturlig forlængelse af mit arbejde på børne og unge-området, siger byrådskandidaten. 

- Jeg har i flere år været formand for en selvejende dagsinstitution, og jeg er medlem af forældrebestyrelsen på skolen blandt andet, siger Katrine Fusager Rohde.

Hun føler sig klar til at gå ind i politik netop på grund af de mange års arbejde, men også fordi hun har været på 'borgersiden'. 

- Vi har børn på 6 og 8 år. Det er gennem dem, jeg har oplevet de gode børnetilbud, men det er også her, at jeg har kunnet se, hvordan prioritering kan ændre på rigtigt meget, siger Katrine Fusager Rohde. 

Mere indhold

Området som den nyslåede politiker helst vil arbejde med er netop børne- og ungeområdet. Her har hun en specifik mærkesag, som hun vil kæmpe for, hvis hun bliver valgt. 

- Jeg synes, at vi skal diskutere minimumsnormeringer, og to-lærer undervisning, siger byrådskandidaten. 

En af grundene til, at hun ikke tror, at det er blevet prøvet af, er, at diskussionen bliver taget på den forkerte måde. 

- Jeg vil gerne diskutere indhold i stedet for penge. Jeg ser det som en systemfejl, at man først snakker om penge og derefter taler om, hvad der er brug for hos de unge, siger Katrine Fusager Rohde. 

Katrine Rohdes mand, Jens Rohde, valgte i april måned at trække sig som spidskandidat for Radikale Venstre i Viborg Kommune, da han ikke kunne få byrådsarbejdet til at passe med sin plads i det Europæiske Parlament i Bruxelles. 

Den nye spidskandidat hos De Radikale er Børge Knudsen.