Jens Rohde trækker sig som borgmesterkandidat

Jens Rohde bliver ikke borgmester i Viborg. Venstre i Viborg peger i stedet på den konservative gruppeformand Torsten Nielsen som ny borgmester.

Kampen om borgmesterposten i Viborg har taget en overraskende drejning. Byrådets største gruppe Venstre med 12 mandater peger nu på Torsten Nielsen som ny borgmester. Dermed er Venstres gruppeformand Jens Rohde ikke længere i spil. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

- Når vi vælger at pege på Torsten Nielsen, er det fordi, vi er sikre på, at han er manden, der kan formidle et bredt samarbejde i byrådet. Og hvis de konservative beholder posten, undgår vi at skulle gennemføre en stribe omrokeringer på formands- og udvalgsposter, siger Jens Rohde til Viborg Stifts Folkeblad og tilføjer, at han er overbevist om, at Torsten Nielsen kan løfte opgaven som borgmester.

Bag Torsten Nielsen som borgmester står som minimum et solidt borgerligt flertal på 20 mandater - 12 fra Venstre, seks konservative og to fra Dansk Folkeparti.

Hvis socialdemokraten Per Møller Jensen skal have borgmesterkæden, vil det med Venstres udmelding kræve, at de konservative takker nej til borgmesterposten og peger på Per Møller Jensen i stedet.

Søren Pape Poulsen forlader borgmesterposten den 3. september.