Jens Rohde forlader Radikale Venstre

Den radikale folketingsgruppe mister mandag et medlem, efter Jens Rohde har meldt sig ud af partiet. Det skriver han på Facebook.

Folketingspolitiker Jens Rohde fra Viborg har meldt sig ud af Det Radikale Venstre.

Det skriver han på Facebook.

I opslaget på det sociale medie skriver han, at udmeldingen ikke kommer som følge af en konflikt om et medieudspil, som Ekstra Bladet skrev om for bare to dage siden, men derimod fordi han mener, at partiet ikke længere søger indflydelse og bruger sin position som midterparti. 

-  Man kan ikke både være aktivist og have det som selvstændig målsætning at lave brede forlig, står der.

Han nævner konkret klimapolitikken, identitets- og me too-politiken og udlændigepolitikken.

- Alt hvad Radikale Venstre står for på disse tre områder, er helt legitimt. Og det kan være lige så rigtigt og godt som andet og alt, hvad jeg måtte mene. Jeg har absolut ikke patent på sandheden. Men jeg kan ikke se mig selv i det. Og det ved mine kolleger godt, skriver han og fortsætter:

- Derfor befrier jeg mig selv i dag. Og jeg befrier Radikale Venstre, der gerne vil den aktivistiske klimaaktivistiske og identitetspolitiske vej. En vej som mange særligt unge mennesker ganske sikkert er glade for. Jeg kan bare ikke finde ud af at være ung med de unge, og målet kommer ikke til at hellige midlet for mig, heller ikke i klima- eller MeToo-politik.

Det fremgår ikke af opslaget, om Jens Rohde agter at trække sig fra Folketinget, forsætte som løsgænger eller vælger en helt tredje vej.

- Farvel og tak til Radikale Venstre. Tak for mange gode oplevelser. De var heldigvis i flertal. Men politisk grunduenighed kan og skal man ikke dække over, slutter han.


Portræt af Jens Rohde fra 2014, da han stadig var medlem af Venstre.