Investor ville købe Grundfos

Amerikansk kapitalfond var klar til at byde på Bjerringbro-virksomheden

En stor amerikansk kapitalfond var i december sidste år klar med et opsigtsvækkende tilbud til Bjerringbro-virksomheden Grundfos.

Kapitalfonden var på opkøbsjagt blandt store grønne, danske virksomheder, og var klar til at smide et konkret købstilbud på bordet. 

Kommunikationsdirektør Kim Nøhr Skibsted hos Grundfos fortæller i dag til Børsen, at han mødtes med den amerikanske investor efter klimatopmødet i Paris før jul.

- Jeg troede vi skulle tale partnerskab på diverse projekter. Men de var klar til at købe Grundfos og jeg blev bedt om at nævne en pris, fortæller kommunikationsdirektøren til avisen.

Kim Nøhr Skibsted måtte dog med et smil fortælle de amerikanske investorer, at Grundfos ikke var til salg.

Hvem der stod bag kapitalfonden vil han ikke fortælle. Men mødet fandt sted i København, umiddelbart efter COP21 i Paris, og det er langt fra første gang større fonde viser interesse for Grundfos.

- De lægger ikke skjul på, at de meget gerne vil investere i både energieffektivitet og vand, og at de er klar til at lægge milliarder af kroner på bordet.  De kender os og ved, at vi kender markedet og dets spillere, siger Kim Nøhr Skibsted til Børsen.