Internationalt skulderklap til Mønsted Kalkgruber

Den midtjyske attraktion får prisen for at gøre området tilgængeligt med handicapvenlige broer og stier, der passer ind i naturen.

Mønsted Kalkgruber har gennemgået en større forvandling de seneste år, og det har man også lagt mærke til i udlandet.

Kalkgruberne har fået et internationalt skulderklap i form af en pris fra the European Garden Award - som en af tre vindere i kategorien bedste udvikling af et betydningsfuldt kulturlandskab. 

- Der er lagt et kæmpestort arbejde i at gøre historien tilgængelig for alle, så det er selvfølgelig noget, der gør os utroligt stolte, siger direktøren for Mønsted Kalkgruber, Rikke Friis.

Den midtjyske turistattraktion får prisen som en anerkendelse for det tilgængeligheds-projekt, der blev gennemført fra 2014-2017. Ved hjælp af nye handicapvenlige broer og gangstier blev området i og omkring gruberne gjort tilgængelige for alle, og man sørgede samtidig for at passe arbejdet ind i den omkringliggende natur. 

Det er kun anden gang, et dansk sted får den internationale pris. Æren er tidligere gået til Tirsbæk Gods.

Prisen uddeles af European Garden Heritage Network, som arbejder for at styrke offentlighedens opmærksomhed på europæisk kulturarv inden for haver og parker.

Direktør Rikke Friis tager den 6. september til Düsseldorf for at modtage prisen. 

Det var landskabsarkitektfirmaet Schønherr, der stod for tilgængelighedsprojektet i Mønsted med støtte fra Bevica Fonden, REALDANIA, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers fond til almene formål, Augustinusfonden, Færch Fonden, Vanførefonden og Viborg Kommune.

 
 
Se indslag om prisen til Mønsted Kalkgruber her.