Internat drukner i hjemløse katte: - Vi har ikke et eneste bur ledigt

På Viborg Internat vrimler det med forsømte katte. Derfor holder de længere åbent i efterårsferien, i håbet om at kattene kan få et nyt hjem.

0:40
Viborg internat råber om hjælp til at give de mange katte et nyt liv i kærlige rammer.
Foto: Mette Sonne Rohde, TV MIDTVEST

Der bliver miavuet ekstra meget på internatet i Viborg.

45 katte er lige nu indlogeret, mens 300 er i pleje hos lokale i området.

- Det gør os rigtig bekymret, at der kommer så mange katte ind, men der er ikke lige så meget efterspørgsel som de andre år, siger Lise Svejgaard, der er dyrlæge hos Viborg Internat og fortsætter:

- Og det er derfor, vi kommer med et nødråb nu. Vi er simpelthen nødt til have nogen til at hjælpe os.

Det er særligt efter coronakrisen, at kattene er væltet ind, og alene i går blev der afleveret 13 katte. Men selv om det er overvældende, så er det ikke overraskende for Lise Svejgaard. Da efterspørgslen på kæledyr røg i vejret under coronanedlukningen, tænkte hun, at det måtte stoppe på et tidspunkt.

- Vi havde rigtig mange henvendelser under corona, som ville have kat. Vi havde luret, at det var en dille, fordi de kedede sig. Det er vi desværre bare blevet bekræftet i, fordi der er mange, som vil af med dem igen, fortæller dyrlægen.

Der er fyldt op med katte på internatet i Viborg. Ingen ledige burer tilbage.
Der er fyldt op med katte på internatet i Viborg. Ingen ledige burer tilbage.
Foto: Mette Sonne Rohde, TV MIDTVEST

Udvidet åbningstid

Viborg Internat tager kun imod dyreværnssager, men de plejer også at hjælpe private. Det har de dog ikke mulighed for nu.

- Vi har ikke et eneste ledigt bur, lyder meldingen fra Lise Svejgaard.

Hun fortæller, at kattene kommer ind med uværdige oplevelser i bagagen.

- Der er rigtig mange trælse dyreværnssager lige nu, hvor kattene er blevet dumpet. Hvor katte er efterladt i papkasser, eller folk ser nogen køre fra en parkeringsplads, hvor en killing er smidt ud ad døren. Hvor katte bliver svigtet til en uvis skæbne, fortæller hun og fortsætter:

- Vi ser også mange sociale sager, hvor folk, der har fået kat, ikke har tænkt det igennem, og hvor katte ikke får mad eller kommer til dyrlægen.

Derfor holder internatet længere åbent i efterårsferien, hvor interesserede kan komme forbi og hilse på internatets katte og forhåbentlig tage en med hjem.

- Normalt har vi åbent to gange i ugen, men lige nu har vi åbent hver dag.

Åbningstider i efterårsferien