Ingen støtte til lokalmedie

Netmediet TotalLokal fra Viborg har fået afslag på mediestøtte. Stifteren frygter lukning.

I et halvt år har journalist og stifter Henrik Larsen arbejdet gratis, for at holde liv i netmediet TotalLokal, der fortæller ultra lokale historier fra Viborg og Faaborg-Midtfyn.

Nu har han fået afslag på innovationsstøtte fra Kulturstyrelsen. TotalLokal havde søgt om godt en million.

- Med mindre, der i 12. time sker et eller andet uventet i form af en investor eller anden form for kapital, så er det desværre slut. Det er jeg ligeså ked af, som jeg er glad for den kæmpe opbakning, der er kommet til Totallokal i løbet af kort tid, skriver stifter Henrik Larsen på TotalLokals Facebook-side.

Mere end 40.000 brugere

TotalLokal blev stiftet for et halvt år siden af Henrik Larsen, der kommer fra en stilling som journalist ved Ekstra Bladet, hvor han har været i 20 år.

Hvis TotalLokal havde fået støtte skulle den have været brugt til markedsføring, men også løn til Henrik Larsen og hans medstifter på Fyn.

- På under fem måneder er vi gået fra nul til flere uger i træk at ramme 40.000-50.000 brugere og have over dobbelt så megen interaktion målt i forhold til byens andre medier, selv om vi ikke har haft noget markedsførings-budget af betydning. Hvad mere skal der til? Spørger Henrik Larsen på TotalLokals Facebook-side.

Se indslag fra 6. februar 2014 herunder

[video: 32188]