Ingen sag, siger Politiet

Mistanken om seksuelle overgreb på en 2½-årig pige kan ikke efterforskes.

Anklagerne mod en mandlig ansat i den integrerede institution Børnehaven Rørsagervej vil ikke blive efterforsket. Sådan lyder det fra politiet i Viborg.

Der er ifølge politiet ikke fundet såkaldt objektive beviser på et seksuelt overgreb, og det er ikke muligt at afhøre så lille et barn.

- For at lave en videoafhøring, skal pigen være fire år. Vi har talt med kommunen, forældrene og personalet. Der er ingen objektive fund på pigen. Der er ingen vidner, så vi har slet ikke noget at bygge en sag på, siger John Steffensen, der er vicepolitiinspektør og leder af lokalpolitiet i Viborg.

Arbejder på sagen

Viborg Kommune sendte i går den mandlige ansatte hjem. Spørgsmålet er nu, hvad der videre kommer til at ske i sagen.

- Vi gik videre til politiet med sagen, fordi vi tager den slags meget alvorligt. At politiet ikke kan efterforske tager vi nu til efterretning. Vi har i den her sag et ansvar overfor både forældre, institution og den unge mand, så i samarbejde med børnehavens bestyrelse skal vi nu forsøge at finde ud af, hvad der skal gøres, siger Finn Terkildsen, der er dagtilbudschef i Viborg Kommune.

I børnehavens forældrebestyrelse er de kede af, at der ikke bliver en undersøgelse.

- Det er en meget ulykkelig situation, og vi er kede af, at der ikke blive en undersøgelse, for det kan gøre det svært at komme videre, siger Irma Høgholm Pedersen, der er medlem af forældrebestyrelsen i Børnehaven Rørsangervej.

 Se reporter Marie Røndes interview med vicepolitiinspektør John Steffensen her

Se reporter Marie Røndes interview med dagtilbudschef i Viborg Kommune, Finn Terkildsen her

 

Se reporter Marie Røndes interview med formand for forældrebestyrelsen i Børnehaven Rørsangervej, Irma Høgholm Pedersen, her


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien 112.