Ingen ny sportschef i Viborg FF

Tidligere sportschef Ole Nielsen får ikke en efterfølger i Viborg, der i stedet har ansat en ny chefscout.

Superligaklubben Viborg indstiller jagten på en ny sportschef. Det siger klubbens administrerende direktør, Morten Jensen, til Ritzau, efter klubben onsdag har ansat en ny chefscout i form af nordmanden Stig Torbjørnsen, der blandt andet har en fortid i norske Rosenborg.

- Vi kommer ikke til at ansætte en ny sportschef i nuet, siger direktøren.

Da klubbens tidligere sportschef Ole Nielsen skiftede job, åbnede det en mulighed for at ændre det sportslige setup i Viborg.

- Da Ole tog mod en ny udfordring i Randers, snakkede vi en fremadrettet organisationsløsning igennem med cheftræner Johnny Mølby. Så vi har jagtet en løsning, som, alle har været enige om, var en fremadrettet løsning. I processen har vi vurderet forskellige muligheder, og vi har vurderet, at vi skulle blive endnu dygtigere til scouting og rekruttering af spillere. Vi har en klubstørrelse, hvor vi ikke kan vælge først, så vi skal finde nogle andre markeder og noget rekruttering, end det andre kan, siger Morten Jensen.

Det bliver direktøren selv, der kommer til at sidde med forhandlinger med spillere og klubber, når Viborg skal på indkøb.

- Stig bliver en del af den sportslige beslutningsgruppe med Johnny i spidsen samt trænerne og undertegnede. Her skal vi diskutere fremadrettede sportslige strategier og beslutninger, og Stig skal komme med input til, hvor vi kan rekruttere nye Viborg-spillere henne i forhold til kvalitet og økonomi.

Selv om klubben ikke henter en ny sportschef, arbejdes der fortsat på at styrke den sportslige organisation.

- Vi kigger efter andre sportslige ressourcer. Det kunne være en ressourceperson, som arbejder på den gennemgående sportslige linje i klubben og tager mange af de sportsligt administrative opgaver, der ligger som en del af at drive en fodboldklub.

- Det vil være opgaver, som normalt ville være hos en sportschef eller en direktør, siger Morten Jensen.

/ritzau/

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Sport.