Ingen karamelkast og vandkamp: 9. klasse fejres på corona-venlig manér

Eleverne fra 9. klasse på Løgstrup Skole blev i dag hyldet i et stort optog af de andre elever og folk fra byen med flag, bannere og sange.

Ligesom så meget andet i den her tid bliver 9. klassernes sidste skoledag heller ikke fejret som normalt på grund af coronavirus. 

quoteDet var helt fantastisk. Alle var glade, der var sang og smil. Det var en god måde at få afsluttet det på.

Magnus Mikkelsen, 9. klasse, Løgstrup Skole

På Løgstrup Skole nær Viborg plejer 9. klasserne traditionen tro at kaste med karameller rundt i klasserne, ligesom der normalt er underholdning, fodboldkamp og vandkamp imod lærerne.

Alt det har de været nødt til at ændre på grund af retningslinjerne.

- Det har de været kede af. Så vi blev i lærerflokken enige om, at vi blev nødt til at gøre noget anderledes for eleverne, siger Kirsten Nielsen, der er klasselærer i 9. klasse på Løgstrup Skole.

Derfor er den traditionelle fejring i år skiftet ud med en hyldesttur gennem byen. Tanken om at lave et optog kom fra en forælder, og lærerne greb straks ideen.

Blev hyldet af hele skolen

I morges mødte 9. klasseseleverne op på skolen iført festlig udklædning og klar til at blive hyldet af lærere, de andre elever og folk i byen.

Nogle af drengene var for eksempel klædt ud som matroser. De gik i optoget med en trækvogn med en soundbox, der spillede sømandsmusik.

- Det er en stor dag, som man ikke lige vil glemme. Det betyder meget, at man kan komme ud og fejre det og vise, at man er færdig med de ti år, man har gået på skolen, siger Marcus Larsson fra 9. klasse på Løgstrup Skole, der var en af matros-drengene.

Lærerne har fundet på et godt alternativ til den traditionelle fejring, lyder det fra en af kammeraterne.

- Det var helt fantastisk. Alle var glade, der var sang og smil. Det var en god måde at få afsluttet det på, siger Magnus Mikkelsen, som også går i 9. klasse på skolen.

Flag, bannere og høj sømandsmusik

På optoget var der alligevel noget, der mindede om en normal sidste skoledag.

For selvom det ikke blev til karamelkast i klasserne, havde afgangsklasserne fået lov til at dele små poser med karameller ud til de mindre elever, der stod rundt på ruten for at fejre 9. klasserne med flag, bannere og sange.

Dagen har gjort indtryk på eleverne, der gør status, efter deres optog gennem byen har nået til vejs ende.

- Det fedeste var at se alle menneskerne. Nu havde vi sømandstema, så det var fedt at komme rundt og spille noget sømandsmusik og få folk til at smile, siger Magnus Mikkelsen.

- Det er noget, man ikke kommer til at prøve igen, så det er noget, man ikke glemmer så nemt, siger klassekammeraten Marcus Larsson.

Undervejs på ruten svingede de også forbi SuperBrugsen, hvor en af matros-drengene arbejder efter skoletid.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Uddannelse.