Indbrud endte i voldsom biljagt

Et indbrud i Mr. Johs i Viborg udviklede sig til voldsom biljagt.

Politiet blev i nat kaldt til tøjbutikken i Mr. Johs i Viborg, hvor tre hætteklædte mænd var i gang med at begå indbrud. Da politiet ankom, forsøgte de tre mænd at stikke af i en hvid varevogn.

Patruljevognen satte efter dem, og her startede en voldsom biljagt. Flere gange prøvede de tre gerningsmænd at påkøre patruljevognen. Under jagten åbnede de tre mænd også pulverslukkere for at genere patruljen.

Jagten på de tre hætteklædte endte helt i Silkeborg by, hvor politiets patruljevogn påkørte den hvide varevogn. Der skete ingen personskade ved påkørslen, men det betød, at betjentene kunne anholde de tre gerningsmænd ved brug af deres tjenestevåben. Våbnene blev ikke brugt, det var kun til nødværge, oplyser politiet.

Politiet ser meget alvorligt på den her hændelse.

- Det er en grov sag, når man forsøger at køre politiet af banen. Bare det at vi trækker vores tjenestevåben, viser kaliberen af denne sag, siger vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Ole Vanghøj.

Inden anholdelsen lykkedes det de tre gerningsmænd at komme afsted med tøj fra butikken. Nu skal sagen efterforskes, så politiet kan finde ud af, hvor meget tøj de nåede at få med.

Under biljagten nåede gerningsmændene at overtræde flere love, blandt andet med for hurtig fart. 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien 112.