Igen 16 år til Maria-morder

Den 49-årige Jan Erik Henriksen fik stadfæstet dommen på 16 års fængsel i sagen om mordet på den 20-årige kvinde i Herning natten til den 1. januar 2010.

Byretten i Herning idømte Jan Erik Henriksen 16 års fængsel i december, og den dom valgte de ni nævninge og tre dommere i Landsretten i dag at stadfæste.

Jan Erik Henriksens forsvarer, Bjarne Vium, havde ellers talt for en straf på maksimalt 13 års fængsel for drabet på den 20-årige Maria Møller Christensen.

Højst 13 års fængsel

- Drab skal straffes med de 12 år, der er gældende for den forbrydelse. Men han er ikke fundet skyldig i voldtægt. Retten har fundet det bevist, at der er tale om anden kønslig omgang, og vi taler om en mand, som ikke tidligere er straffet og der er ikke ført bevis ved retten for at han nogensinde har været til fare for andre. Jeg mener ikke, det samlet set skal give mere end 13 års fængsel, sagde Bjarne Vium, da der i formiddag var procedure i forhold til strafudmålingen.

Forvaring det eneste rigtige

Anklagemyndigheden brugte omvendt lang tid på at forklare, hvad der kan udløse en forvaringsdom, og mente at alle krav er opfyldt i dette tilfælde:

- Retslægerådet har betegnet ham som farlig og vurderet at han udgør en endog nærliggende fare for sine omgivelser. Forvaring må derfor anses for påkrævet. Han har jo bevist, at han kan slå en helt fremmed ihjel. Det er han jo kendt skyldig i, sagde anklager Charles Conrad.

Punktum i sagen

Med domsafsigelsen er der nu sat et punktum i drabssagen. Den kan ikke kæres til flere instanser.

Se domsafsigelsen:


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien 112.