I Kjellerup kommer købmanden til dig: - Vi overlever på at gøre det, de andre ikke gør

På 10 år er hver tredje købmand i landdistrikterne forsvundet. Kreative tanker er nødvendige, hvis de små købmænd vil overleve i et presset marked.

Kent Sørensen tror på fremtiden for den lille købmand i Kjellerup. Foto: Morten Thomsen TV MIDTVEST

Udbringning af vare alle ugens syv dage og et lagerlokale omdannet til spillehal. 

Der går sjældent en dag uden vi har omsætning på den måde

Kent Sørensen, købmand i Kjellerup

Kent Sørensen er købmand i Kjellerup og en iderig en af slagsen. 20 procent af hans omsætning er i dag indkøb han selv kommer i kurven og efterfølgende leverer til kunderne på deres egen bopæl. 

Læs også Kommende købmand blæser på statistikken og åbner butik i Tvis

- Jeg kan bare se, at der er mange andre butikker der ikke tilbyder den her mulighed. Så jeg giver den gerne gas med indkøbsvognen for så at bringe varerne ud. Der går sjældent en dag uden vi har omsætning på den måde, fortæller Kent Sørensen fra Byens Købmand i Kjellerup. 

Det er dejligt fordi jeg ikke selv kan gå derhen og tilbage igen

Tove Laursen, pensionist, Kjellerup

I et lille lokale i forlængelse af købmanden har han indrettet en spillehal. En hal der passer sig selv mens han kan passe butikken. Igen en måde at tænke i nye baner for at opretholde en omsætning, der gør det rentabelt at drive butikken. 

Et hit hos pensionister

Det er især pensionister, der med tilskud fra kommunen kan få bragt deres dagligvarer ud af Kent Sørensen. Tove Laursen er en af de faste kunder. 

Læs også Købmand stoler på sine kunder: De mest trofaste får en nøgle til butikken

- Det er dejligt fordi jeg ikke selv kan gå derhen og tilbage igen, lyder det fra Tove Laursen, der hver uge har Kent Sørensen på besøg med varer. 

Lokalt servicecenter

At se sig selv som mere end bare en købmand er nøglen til overlevelse. Det fortæller John Wagner, direktør i De Samvirkende Købmænd. 

- Alt man kan finde på, der er med til at gøre butikken til et lokalt servicecenter er med til at hjælpe i kampen for overlevelse, fortæller John Wagner. 

Kent Sørensen er den eneste selvstændige købmand der er tilbage i Kjellerup. 
Byens Købmand, Kjellerup

02:14

Se hele indslaget fra købmanden i Kjellerup her. 

Luk video