I Bjerringbro bliver gammelt diskotek til nyt ungdomshus

Det er iværksættergruppen ved navn Møllerne, der har startet projekt for at fremme ungdomskulturen i byen.

Flere unge i Bjerringbro er trukket i arbejdstøjet for at hjælpe med at sætte byens nye ungdomshus, Broen, i stand.

- Jeg synes, det er fedt at være med til at indrette et sted, som kommer til at gavne ungdommen i byen, siger Kamilla Tikjøb Wøldike, der er frivillig i ungdomshuset broen og fortsætter.

- Det er vildt fedt at vide, at man giver noget videre til de næste i byen, som man virkelig selv har manglet, mens vi har gået i gymnasiet og haft vores ungdom her.

Ungdomshuset skal være et sted, hvor unge mennesker kan komme og både få og udføre ideer sammen med hinanden. I Bjerringbro har der manglet en ramme, hvor unge kan få lov til at arrangere ting sammen.

Bedre ungdomskultur

Ombygningen af det gamle diskotek startede efter et møde som Møllerne afholdte, hvor alle byens unge selv kunne få lov til at ytre sig om, hvad de har brug for.

Valdemar Ekberg er næstformand i Møllerne, der er den forening, der har fået sat projektet i gang.
Valdemar Ekberg er næstformand i Møllerne, der er den forening, der har fået sat projektet i gang.
Foto: Katrine Angel, TV MIDTVEST

- Det er jo et projekt, hvor vi håber på at kunne få samlet alle de interesser, som de unge mennesker i Bjerringbro de har. Vi er selv opvokset i Bjerringbro, og derfor har vi et godt kendskab til, hvad der rør sig. For os var det meget tydeligt, at der manglede noget, når man nåde en bestemt aldersgruppe, siger Jakob Valdemar Ekberg, der er næstformand i Møllerne.

Målet er at få alle de unges ønsker pakket ind i det nye ungdomshus, og sørger for, at det kommer til at herske en god ungdomskultur i byen.

- Det er vigtigt for unge mennesker at kunne udfolde sig, og blive det de har lyst til. Det vigtigste er, at de selv kan få lov til at tage ejerskab i det, så de virkelig kommer til at mærke, at de er med i projektet. Siger næstformanden i Møllerne.

Møllerne vil hjælpe til i opstartsfasen af det nye ungdomshus, men de håber, at det på længere sigt bliver byens unge, der kommer til at stå for den daglige drift af stedet.

De regner med, at ungdomshuset vil være klar til at åbne til september i forbindelse med kulturfestival i Bjerringbro.

Live fra Nyhederne den 16. Juni: I Bjerringbro er en flok unge mennesker i fuld gang med at forvandle et gammelt diskotek til et skinnende nyt ungdomshus.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Kultur.