Hybridbiler i højt gear: - Vi vil køre miljørigtigt

Kombinationen af en el- og benzinmotor stiger i popularitet. De seneste tre år har danskerne købt tre gange så mange hybridbiler.

Flere af os vælger en grønnere motor, når vi køber ny bil. Nemlig en hybrid løsning, hvor bilerne kører halvt på el og halvt på benzin.

De seneste tre år har danskerne købt tre gange så mange hybridbiler. I 2015 blev der på landsplan solgt 2.666 hybridbiler, mens der sidste år blev solgt 7.723 af slagsen.

quoteFolk vil gerne køre mere grønt, og der er kommet nogle afgiftslettelser, som gør bilerne mere tilgængelige.

Gunni Mikkelsen, adm. direktør, De Danske Bilimportører

Tendensen er den samme her i området. I Midtjylland blev der solgt 639 i 2015, og det tal steg til 1.824 hybridbiler sidste år.

- Folk vil gerne køre mere grønt, og der er kommet nogle afgiftslettelser, som gør bilerne mere tilgængelige, siger Gunni Mikkelsen, adm. direktør for De Danske Bilimportører, og fortsætter:

- Der er begyndt at komme efterspørgsel og et større udbud af hybridbiler, som "bare" koster fra 260.000 kroner. Det kunne man ikke købe en hybridbil for for kort tid siden. Der var det måske det dobbelte, man skulle af med.

Den mest populære hybridbil i 2018 er foreløbig en Toyota Yaris.
Den mest populære hybridbil i 2018 er foreløbig en Toyota Yaris.
Foto: Kasper Riis Kristensen, TV MIDTVEST

Gregers Johansen fra Viborg er en af de mange, der har købt en hybrid, en Golf GTE.

- Det er faktisk meget sjovt. Det her med, at man kan være rigtig grøn, når man kører i byen, det er nok det, der har gjort det for mig. Jeg vil gå langt for at beholde denne her bil, siger Gregers Johansen.

Lange leveringstider

Hos STS Biler i Holstebro fylder hybridbilerne både i butikken og i salgstallene. Her er tæt på hver anden bil, der ruller ud af butikken nu en hybridbil.

- Det fylder næsten halvdelen af vores program. Skulle jeg lige til at sige. Det fylder ekstremt meget. Folk vil gerne have grønt og komfort, siger Rasmus Thorsen, der er salgschef hos Toyota Holstebro - STS Biler.

Hos Sølvsteen Biler i Viborg fylder diesel og benzinbiler stadig mest i salget. Til gengæld har en pludselig interesse for hybriderne overhalet leverandørerne indenom.

- Det er nok lidt en udfordring, for der er faktisk noget større efterspørgsel i forhold til at følge med i forhold til at få leveringer fra fabrikken, så nej, vi må nok sige, at leveringstiderne er lidt for lange i øjeblikket, siger Steffen Christensen, der er direktør hos Sølvsten Biler Viborg.

Nu er hver 28. bil, der bliver solgt i Danmark, en hybridbil.

Den mest populære hybridbil i 2018 er foreløbig en Toyota Yaris.

Salget af hybrid-biler er tredoblet på tre år.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Erhverv.