- Hvis du stopper med at ryge, går jeg fra Nordkap til Give

Et simpelt væddemål endte med at sende den 69-årige vandrer Helge på en tur fra Nordkap til Give.

En aften i Give var Helge Rude Kristensen fra "Familie på Farten" sammen med sin nabo. Her havde 69-årige Helge en idé til, hvordan han kunne få sin nabo til at stoppe med at ryge. 

- Hvis du holder op med at ryge, så går jeg fra Nordkap og her til Give, sagde Helge Rude Kristensen dengang. 

Helge var nemlig bekymret for naboens helbred. Og idéen virkede. Naboen kvittede sine smøger. Det kunne kun betyde én ting: Helge måtte finde sine vandrestøvler frem. 

Kræftsyg vandrede med

Jeppe Noppenau fra Fly var uhelbredeligt syg af kræft, og da han hørte, at Helge ville vandre den lange tur, så blev et af hans største ønsker at vandre med så langt, som han kunne. 

3500 kilometer var der fra Nordkap til Give. Så langt kunne Jeppe ikke følge med, men han ville gerne være med, når Helge startede sin vandring fra Nordkap i midnatssolens skær, samt når han kom i mål i Give. 

De tog begge til Nordkap sammen med Helges kone, Anne Grethe Trangbæk, og for Helge Rude Kristensen var det den perfekte start på turen. 

- Jeg kunne ikke have ønsket en bedre start på turen end ved at gå med Jeppe, sagde den 69-årige vandrer, inden starten gik fra Nordkap-globen. 

- Tak, fordi jeg måtte gå med, sagde Jeppe Noppenau. 

 

Kai Hartmeyer fra TV MIDTVEST har fulgt vandringen fra starten på Nordkap til de sidste kilometer ned gennem Midt- og Vestjylland og ankomsten til Give. Det bliver til en TV-serie ved navnet "Vandring for livet". Første afsnit vises på TV MIDTVEST Mokka søndag d. 24. september kl. 19.55.