Hvad med Lord Bendter Airport

Det strømmer ind med gode, dårlige og sjove bud på nye navne til Karup Lufthavn, efter lufthavnen har udkrevet en navnekonkurrence.

Enrico Dalgas Airport, Central Denmark Airport eller hvad med Lord Bendter Airport? 

Det vælter ind med bud på navne til Karup Lufthavn, efter lufthavnen har besluttet at tage navneforandring og udskrevet en konkurrence om det nye navn. Siden konkurrencen blev udskrevet den 17. august har lufthavnen fået små 3.000 bud på hvad lufthavnen kan hedde. 

- Vi har oplevet en helt overvældende interesse. Der er kommet rigtig mange input. Nogle af dem er selvfølgelig ret fjollede, men det er jo på en måde en demokratisk proces, så det er fint nok, siger lufthavnens direktør, Frans Bjørn-Thygesen.

Borgmesterens lufthavn

Det er de midt- og vestjyske kommuner - herunder også Herning Kommune, med borgmester Lars Krarup i spidsen - der ejer lufthavnen, måske er det med tanke på ejerforholdet, at navnet 'Krarups Lufthavn' er afgivet i konkurrencen.

Konkurrencen findes på hjemmesiden ukendtlufthavn.dk, og der er også deltagere, der foreslår at Lufthanven holder fast i dén ide og fremover kalder lufthavnen 'Ukendt Lufthavn'.

Direktøren nævner flere indkomne eksempler;

- Central Denmark Airport, det er jo sådan set det, som Region Midtjylland hedder på engelsk.

- Enrico Dalgas Airport, Central Jutland Airport, Midtjysk Lufthavn. Der er mange, og jeg har slet ikke set dem alle sammen, siger Frans Bjørn-Thygesen.

- De navne vi ender med at udvælge og lægge ud til afstemning, bliver dem, som på en eller anden måde afspejler det, vi gerne vil være kendt for. Det er jo vores fleksibilitet, vores centrale beliggenhed, vores hurtigthed og vores gratis parkering for eksempel.

- Hvad så med Free Parking Airport?

- Ja, det er også en mulighed, siger Frans Bjørn-Thygesen.

Da konkurrence blev udskrevet, spurgte TV MIDTVEST facebook-brugerne, om hvad de synes, den nye lufthavn skulle hedde. Blandt forslag som, 'Kommunernes Pengesluger', 'Middel of Nowhere' og 'Kaj og Andrea', mente langt de fleste dog, at det nuværende 'Karup Lufthavn', skal bestå.

Konkurrencen løber frem til 20. september.  

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Erhverv.