Hund dør af røgforgiftning, imens villa brænder ud

Et hus udbrændte torsdag eftermiddag. Allerede da brandfolkene ankom stod taget i flammer. En indelåst hund omkom i branden.

Mandskabet fra Midtjysk Brand og Redning kom torsdag eftermiddag for sent frem til at redde en beboet villa på Løgstørvej nord for Skals. Flammerne havde allerede fået for godt fat.

- Da jeg lander, brænder det rimelig voldsomt, siger indsatsleder Vagn Erik Jensen.

Han forklarer, at branden i ejendommen formentlig havde været i gang i længere tid, fordi den allerede ved brandfolkenes ankomst var nået igennem tagkonstruktionen. 

- Branden er gået igennem taget. Det er et mindre stuehus på 80 kvadratmeter vil jeg skyde på, hvor ilden står op gennem taget. Vi forsøger, så godt vi kan at få det slukket, men det er udbrændt, konstaterer Vagn Erik Jensen. 

Brandårsag skal efterforskes nærmere

Ingen mennesker var hjemme under branden, men da brandfolkene kom ind i huset, fandt de en hund liggende død i slaggerne. 

- Den er ikke brændt, men den har været låst inde, så jeg gætter på, den er omkommet af røgforgiftning, siger Vagn Erik Jensen. 

Når brandfolk eller politifolk ikke umiddelbart på stedet kan konkludere, hvor og hvordan branden er opstået, bliver brandårsagen rutinemæssigt overladt til politiets brandteknikere. 

Det bliver også tilfældet med branden på Løgstørvej. 

- Jeg har talt med politiet, og det er ikke til at sige noget om årsagen lige nu. Det hele er brændt så grundigt ned, at det er svært at sige, hvor noget er begyndt uden nærmere undersøgelser, slutter indsatslederen.