Hospitalskøkkenet i Viborg satser på økologi

Patienterne på Regionshospitalet i Viborg får i stigende grad serveret økologisk mad.

På bare to år har Regionshospitalet i Viborg fået fyldt op med økologi i køkkenet, så 58 % af det mad, der bliver serveret for patienterne, er økologisk.
På bare to år har Regionshospitalet i Viborg fået fyldt op med økologi i køkkenet, så 58 % af det mad, der bliver serveret for patienterne, er økologisk.
Foto: Camilla Schiøler, TV MIDTVEST

Kartofler, karse, smør og piskefløde – ja, man kunne blive ved, for der er efterhånden rigtig mange økologiske varer i storkøkkenet på Regionshospitalet i Viborg. For at være helt præcis, så er de frosne grøntsager blevet skiftet ud med friske og økologiske. Hospitalet er på to år gået fra, at de økologiske varer udgjorde 2,5 % i køkkenet, til at de nu fylder 58 procent.

En udvikling, der er sket på baggrund af et politisk krav om at tænke mere økologi ind i madlavningen.

- Vi er jo med til at støtte en bevægelse, der vil et bæredygtigt landbrug og fremstilling af fødevarer. Så når vi har med syge mennesker at gøre, så synes jeg, det er rart at vide, at det er mad uden sprøjtegift, vi serverer for dem, siger Anders Kühnau (S), der formand for Hospitalsudvalget, Region Midtjylland.

Økoflippet er et politisk initiativ, og det er faktisk ikke kun på hospitalet i Viborg, hvor maden bliver spist. Køkkenet leverer nemlig også til hospitalsenhederne i Skive, Hammel og Silkeborg.